Tuesday, August 21, 2012

DIY Strawberry Yogurt Mask

Hello~ who doesn't like to eat strawberry?
Maybe you missed one of the healthiest and yummiest fruits in this world!
I love strawberry so much! (≧∇≦) 
Despite strawberry has sour taste, it's really yummy and tasty when I mixed it with sugar or chocolate (    ) *drooling

Strawberry is not only good for our health, but for our skin too! ^^
Let's make the DIY strawberry yogurt mask together ;)
me and strawberry.. with clean face ^^
Benefit of Strawberry:
*High antioxidant (higher than other fruits or veggie)
*Anti-aging
*Contains Vit B, C, E and K
*Suitable for all skin type
*Soothes & treats blemishes
*Absorb excess oil
*Keeps your skin looking radiant

What we need?
1. Strawberry
2. Plain Yogurt
3. Oatmeal

Benefit of Yogurt:
*refines the pores
*soothe & nourishes the skin
*anti-bacterial effect

Benefit of Oatmeal for Skin:
 *good for overcome pimples
*good for dry skin & no irritation
*natural good exfoliater

You don't have to buy best quality strawberry, I bought this strawberry from local traditional market.. And it's so cheap! Only IDR 4,000 for 24 pcs strawberries 

Skin Benefit of This Mask
* brightens the skin
* keeps skin elastic & moisturized
* Treats oily & blemish prone skin
* Gentle exfoliater

HOW TO MAKE it? 

1. cut one or two strawberries into pieces

2. mash the pieces of strawberries to be completely mashed
(you can use mixer or blender as well ^^)

3. Put 2 mashed strawberries first, then pour 3 tbs plain yogurt and 2 tbs oatmeal into clear container.

4. Mix mix mix, till the ingredients are completely mixed and ready to use ( ̄∀ ̄)

Don't forget to cleanse and tone your face before use the mask!
Preferably, use any peeling product day before use this mask for best result ^^
I used Lioele Aroma Peeling Gel few days before make this homemade mask.
Review is coming up later :D

Then, spread the strawberry yogurt mask all over your face (avoid eye area)

leave your face for 20-30 minutes till the nutrients absorbed perfectly into the skin.
Afterwards, massage your face gently with clean fingers and wash off the mask from your face.
Don't forget to continue it with your night routine ^^

The next morning...
I feel my skin become so supple, moist, elastic.. and NO irritation!
Surely my skin loves this homemade mask so much! (≧∇≦) 

Anyway, you can add olive oil & honey into the ingredients for extra moisturizing effect :D
Thanks to Buzbeauty who taught me this homemade strawberry yogurt mask recipe ^____^


Hope you like this post, guys ^^
I'm just feel bored and feel sorry because my blog is only filled with bunch of reviews *_* lol
Thanks for reading :)
Sleep tight <3

24 comments:

  1. I love strawberries >0<
    ntar aku coba akh resepnya bgitu smpe rumah :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaahh hihi ^^ hope it works well for you too, yes ;)

      Delete
  2. Strawberry yummy!! Buah yg plg aku suka nih ci ^^
    Thanks for sharing yaa :D

    ReplyDelete
  3. Super nice idea :-) hihi.. Easy and cheap tp bermanfaat bangeeetttt... Naaahh... Ayo buat tutor :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. udahh tu sab hehe ^^ tp malas bikin video tutorial *_* wkwk

      Delete
  4. jadi pengen coba DIY mask c :)
    kalau kena bibir dikit ga mslh deh :)
    aku demen ma oatmeal,yoghurt n strawberry jg >.<

    ReplyDelete
  5. thanks for your award c >.<
    http://lynlyne.blogspot.com/2012/08/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  6. Xio vee, aku juga suka pake strawberry yoghurt mask... tapi biasanya aku sudah pakai yang jadi...wkwkwkwkwk (pemalas luar biasa) merk cosline, beli di sasa... itu yummy juga, kayak yoghurt activia... baca post kamu jadi pengen maskeran..... hihihi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahaha sama, aku jg jarang2 kok bikin homemade mask XD apalagi kalo di kos :P berhubung ni lg mudik jd byk bahan2 yg bisa dipake hihi

      Delete
  7. Buah yang aku cm suka wanginya doang, rasanya ga gitu, aneeeeh~ ≧﹏≦

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, kecut2 gitu emang sih cie :P dicampur ma coklat ato dimix sama gula jadinya enak loh ^^ *menurutku* wkwk

      Delete
  8. nice post~ aku juga sering bikin mask ini ce, iya emang lebih sip lagi kalo ditambahi madu :D tp aku jarang2 bikinnya soalnya kalo aku pake oatmeal keseringan kulitku jd merah2 >_< btw aku juga tau ttg ini dari bubzbeauty dulu, resep2 DIY nya jg udah tak coba semua ce XD kadang2 kalo lagi gak ada stroberi ya gak pake wkwk *slapped* :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya cuma aku lupa mo nambah madu *__* #dikeplak
      masa sih? mungkin sebaiknya pakenya jgn terlalu sering yah :D hehe

      Delete
  9. Cheap & Great Skincare remedies ><"
    More DIY!

    ReplyDelete
  10. thanks for sharing! ^^
    malah jadi laper liat oatmeal sama strawberrynya xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha XD bisa dimakan tuh kalo bikinnya kebanyakan :P *dikeplak*

      Delete
  11. aku juga pernah nyoba yoghurt mask, enak banget dingin2 gitu..
    Nice post! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaaa cie hehe adem2 ^^ thank youu <3

      Delete
  12. waaaaaah aku mau nyobain jugaa bikin maskernya, nice tips vee, thanks yaaa infonyaa :)
    kadang aku suka maskeran pake putih telur, lidah buaya. pokoknya manfaatin aja yang ada di rumah :)

    tapi itu maskernya keliatannya enak yaa, stoberi campur oatmeal sm yogurt, sluruuupp hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. you're welcome ;) hehehe
      iya betul2 manfaatin apa aja yg ada ;D
      iya nih jd laper ^^ hahaha

      Delete
  13. aku juga suka pake masker buatan sendiri ce.
    Yang paling sering campuran madu+telur.. karna bahannya praktis sih. hhehehe

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...