Wednesday, March 28, 2012

Pixy UV Whitening Gentle Cleansing Express [review]

Yeahh.. another great local product!! ^-^
I can say.. that this is my new love! :3
So what's this? This is a cleansing water from Pixy.. 
Pixy UV Whitening Gentle Cleansing Express..
and ALCOHOL FREE!
One of my March Haul :)
I usually use this to remove my makeup and any dirt on my face, it works really well!
it contains 150ml, with a slim transparent package, and it's easy to grip :]

It claims: two way bright, bekerja ganda untuk kulit tampak lebih cerah.
  • Natural whitening powder membuat kulit tampak lebih cerah
  • Mengantdung soya bean lecithin & derivat vitamin C

Membersihkan kulit, mengangkat kotoran, makeup dan minyak berlebih di wajah tanpa membuat kulit kering sehingga kulit bersih, lembut dan terasa lembab.

As usual.. let's test it! ^^
I already applied bb cream, concealer, mascara, blush on, eyeshadow on my hand


ups, i mean 2 swipes -_-" *typo
O_O wow! works really well!

As you can see.. this product can remove any waterproof makeup! Works really well, like the name, cleansing express. When I bought this product, I didn't have any big expectation about this product, i just want to buy any alcohol free cleansing water.
After I tested it on my hand, I really surprised with the result and I started to use this to remove my makeup. The best part is, this product really cheap!! XD I bought this for IDR 13,000.. Really affordable! :3
I just have no idea why PIXY named this product with "UV". 
FYI, kalau ada yang tanya apakah muka ku tambah cerah atau ngga.. sorry aku ngga memperhatikan XD hehehe... 

What I love <3
+ works really well!
+ cheap!
+ contains 150ml (that's quite huge)
+ alcohol free
+ made in Indonesia (say Yay for Indonesian products!)
+ contains natural whitening ingredients
+ contains soya bean lecithin & vitamin C
+ convenient & easy to carry

What I hate </3
- I don't like the scent.. like an artificial scent.. 
I think maybe because this product contains ethanol.. (CMIIW)
But the scent is tolerable, I didn't really mind about the scent.

Rating: 4.5/5

Repurchase? Oh yeah!! ;))


Have you tried this product? ^.^

25 comments:

  1. aku pake, tp yg acnebrite..
    It works well on me ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. acnebrite? yg hijau yah? siiippp ^^ hehe

      Delete
  2. aq jg pake ini sis tapi kmrn sempat iritasi jd dihentikan dolo.........huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oya? mungkn krn fragrance nya itu yah >,<

      Delete
  3. aku jg pake tapi acnebrite, alcohol free tapi masih perih jg di aku.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. brarti sensitif bgt ya kulitmu say >,<

      Delete
  4. if this is available in Brunei, would love to try it! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. please share your local products in brunei ^.^ i would like to read it :D

      Delete
  5. aku ga cocok pake ini.. aga bruntusan muka jadinya >,<

    ReplyDelete
  6. This looks pretty amazing! : D : D

    ReplyDelete
  7. wah keren banget kynya, hehe tpi agak ngeri buat coba mukaku lg jrawatan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa haha ^^ murmer pula XD
      you should try it someday, comi ;)

      Delete
  8. saya guna semua brand pixy walaupun saya berada di Malaysia. tp susah utk mencari produk pixy di sini. perlu ke Indonesia utk beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohhh.. sounds great! ^^
      too bad hard to find pixy in malaysia..
      Terima kasih sudah singgah ke blog saya ya :D

      Delete
  9. Udah coba ini sejak pertama iklannya Nabila Syakieb keluar kekekek. Enak banget di muka. Jadinya fresh. Apalagi yang acnebrite. Have to agree with you about the scent. Another thing that I hate, it claims bisa buat bibir juga. Tapi jadinya bibirnya pahiiiit~ <- punya kebiasaan jilat bibir.

    Anyway I love your blog. Keep it up, Ce XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan yg mana itu aku kok ga tau sis? o.O *jrg liat tv* hahahaha..
      kpn2 coba yg acnebrite deh ^^ heheheee..
      jgn cb dibibir kalo gitu :D utk bibir aku pake cleansing oil ^^

      Delete
  10. ini bisa buat mata? kurang yakin kalo dipake untuk mata nih

    kalo krg suka baunya, cobain yg baru deh yg warna ungu, bright matte :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang aku pake buat mata kalo kepepet, tp aku lbh prefer pake maybelline yg eye & lip remover sih :) hehe..
      huahh.. ada yg baru ya? thx infonya ya ^^

      Delete
  11. shel :)
    as far as I know, ethanol itu jenis zat yang mudah terbakar :)
    tapi kalo kandungan ethanolnya dikit (dan ga bikin kamu break out pastinya, kayaknya ga papa deh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya..sptnya sih gt hehe :)
      iya mungkin yg bikin baunya kayak artificial itu yg bahan lain *_*

      Delete
  12. ini efek kalo habis dipake gimana, sis? kering? lembab? ato rada berminyak/lengket kayak acnebrite?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ga ada efek khusus sih.. ga bikin lembab tp jg ga bikin kering :) ga lengket kok

      Delete
  13. Wow, kalau milk nya kamu pake juga dear ?
    Kalau aku pake milk nya botol putih dan works good on me ;)
    Try it ;)

    http://www.gracesoputra.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...