Friday, July 3, 2015

ELONA Fusilli & Penne Auto Curler-Straightener [Review + Demo]

Hello everyone.. Let me announce you the first curling iron that works on me! :D Since long time ago, I was a totally noob in hair styling, I've almost burn my hair with curling iron and became so hopeless in use any heating tools. Thankfully one day I got a chance to try this Elona Fusilli & Penne Auto Curler - Straightener, because I won a giveaway that hosted by Elona World & my blogger friend, Stella Lee ^__^ Thank you Elona & Stella ♥ Ever since I tried this auto curler, my hair styling skill slightly increased.. Yay!

Seneng banget akhirnya nemu juga alat catok (plus alat untuk mengeriting rambut) yang beneran gampang dipake! Seperti yang kalian mungkin ketahui, aku ini payah banget untuk urusan hair styling. Kalo curl rambut pake curling iron biasa, sering gagal dan hasilnya acak-acakan -_-" Sering putus asa dan males styling rambut. Mau beli curling iron yang bagus tapi masih dilema karena mahal, eh Puji Tuhan nya beberapa saat yang lalu menang giveaway Elona Fusilli & Penne Auto Curler Straightener yang pas diadain oleh Elona & Stella =D Sejak saat itu malah hobi styling rambut dan kemampuan hair styling ku sekarang sedikit meningkat :P hahahaha

Elona Fusilli Penne Auto Curler Straightener Review
I'm not really sure, but I think Elona is a local brand which is developed with Japan's technology. As far as I know, Elona is a new brand that only distributed in Indonesia :) For further information, you may look for their Instagram @elonaworld.

Elona Fusilli Penne Auto Curler Straightener Review
secured with plastic foam and bubble wrap
Packaging
The auto curler device is wrapped securely inside plastic foam and bubble wrap, inside the yellow cute box! The box itself is so attractive and feminine :D I had no problem when opened the packaging. I found the warranty card and instruction card as well.

A bit story of Fusilli & Penne. I wonder if those names the founders' nicknames :P :P the illustration is so cute!

Warranty card
Each device of Elona Fusilli & Penne carries 6 months warranty from purchase date. Cool isn't it? :D If your device is accidentally broken, you can claim it to them.

Elona Fusilli Penne Auto Curler Straightener Review, 2 in 1 hair curler, automatic hair curler

Descriptions
Elona Fusilli & Penne is a 2 in 1 automatic curler & straightener that has Japan's technology. This product has several advantages compared other devices. Aside of 2 in 1 function, its barrel is also coated with titanium, has 5 rotation speed, LCD display, 360˚ swivel cord and 6 months guarantee. The length of the device's cord is 2,5 meter and has 360˚swivel cord, to let you work all the angles without any hassle.

Dalam berbagai kesibukan dan kegiatan yang padat, setiap wanita tetap ingin tampil cantik dan mempesona. Penampilan rambut yang buruk pasti mengurangi mood seharian. Yuk tampil cantik setiap hari dengan rambut mempesona, tanpa perlu ke salon!

Telah hadir ELONA FUSILLI AND PENNE dari Elona World, merupakan produk dengan teknologi Jepang yang di desain cantik, ringan, nyaman dan mudah digunakan.


KEUNGGULAN PRODUK:

- 2IN1 FUNCTION
Berfungsi ganda, sebagai alat keriting otomatis dan pelurus rambut yang terdapat sekaligus dalam satu barel, untuk rambut lurus yang sempurna atau rambut keriting yang mewah.

- AUTOMATIC ROTATION
Hanya dengan menekan tombol L atau R, akan memutar otomatis ke kiri atau kanan. Sangat mudah digunakan, menghemat waktu dan tenaga karena tidak perlu repot memutar secara manual lagi.

- TITANIUM COATING BARREL
Lapisan Titanium anti-karat, hanya dalam tiga detik akan menghasilkan panas yang merata di seluruh barel. Kandungan ion yang tinggi akan menjadikan rambut lebih halus, lembut dan berkilau.

- 10 TEMPERATURE HEAT LEVEL
Pengaturan panas dari 120 Derajat Celcius sampai 210 Derajat Celcius. Untuk hasil terbaik, gunakan pada 180 Derajat Celcius.

- 5 ROTATION SPEED LEVEL
Pengaturan kecepatan putar dari 1 sampai 5. Untuk pemula dapat menggunakan kecepatan rendah.

- LCD DISPLAY
Rincian detail pengaturan panas dan kecepatan dapat dilihat di layar LCD.

- 360 DEGREES SWIVEL CORD
Panjang kabel 2.5 Meter dengan kemampuan memutar 360 Derajat, tidak menyebabkan kabel kusut.

- GUARANTEE
Garansi mesin 6 bulan dari tanggal pembelian.

Specification: 100-240V, 50/60Hz, 60W
Diameter Barel: 30mm - 23mm
Panjang: 39cm
Ukuran Packaging: 45x10x7cm
Berat dengan Packaging: 900gram

Harga: Rp 880,000 (bisa berubah-ubah sesuai promosi)

[credit: www.elonaworld.com]


Split Barrel Button: Opens the split barrel to secure hair for soft waves, flips & straightening.
The small clip to secure hair for tighter curls and flips, I think the small clip's wide is perfect :)


Safety stand: to let the device sit properly on any flat surface without burn it out accidentally.
Trust me, this safety stand is really helpful to prevent any burn on your table, floor or bed sheet.


Basic Controls
1. Power Button
When the power is turned on, the heat will start on 180˚C. Adjust the appropriate heat setting for your hair type before styling

2. Mode Button "M"
Click M to switch between controls for rotation, speed & temperature

3. Minus Button "-"
Temperature Mode - reduces the temperature
Rotation Speed Mode - reduces the rotation speed

4. Plus Button "+"
Temperature Mode - increases the temperature
Rotation Speed Mode - increases the rotation speed

5. Left Rotation "L"
Curls hair counter-clockwise

6. Right Rotation "R"
Curls hair clockwise


ELONA FUSILLI & PENNE DEMO

Recommended heat setting for hair type:
1. Fine - 120˚ C - 150˚ C
2. Medium (most common) - 160˚ C - 180˚ C
3. Thick or Coarse - 190˚ C - 210˚ C


RESULT
Xiao Vee, Blogger Xiao Vee, Shelviana Handoko, Indonesian beauty blogger, Blogger Indonesia, Beauty Blogger Indonesia

Overall Thoughts
For those of you who doesn't familiar with rotating auto curler, this device might quite confusing at first. I couldn't use it properly at first attempt, but later on my hands get used with it just in no time. I guarantee this auto curler is so easy to use and foolproof! I have no complain about this product =D 
I simply love it! ♥♥♥

Auto curler ini super recommended buat kalian yang ngerasa desperate karena selalu gagal untuk curl rambut :D (seperti aku dulu), karena gampang dipakenya, hasilnya bagus dan awet sampe seharian.


Pros (+)
+ 2 in 1 functions
+ Can heat up in only 3 seconds
+ Sophisticated Japan's technology
+ Has LCD display and handy buttons
+ Can creates very last-long beautiful bouncy curls
+ Doesn't dry out my hair (in low temperature)

Cons (-)
 - Pricey (tapi beneran ada harga ada rupa lho ;))




WHERE TO BUY? BELI DI:

ELONA WORLD
Instagram: @elonaworld
Facebook: https://www.facebook.com/elonaworld
SMS / WA: 085811771178
LINE ID: elonaworld
 BBM: 7D0C358D



Thanks for reading, watching and don't forget to subscribe guys ^.^
I will hold a giveaway as soon as I get 100 subscribers :D
See ya on my next post!

7 comments:

  1. Kalo alat keriting rambut di rumah harus mutarin sendiri, huhu... yg ini enak banget mutar otomatis nggak ribet2 deh (^O^)

    ReplyDelete
  2. bahaayaaa,... raacun ni shel T_T

    ReplyDelete
  3. dari dulu pengen ini huhu moga segera kesampean jadi bisa curly curly in rambut hihi ^^

    ReplyDelete
  4. ini macem beauphoria gt ya ci tp syng mahalnya sama TT

    www.natashajs.com

    ReplyDelete
  5. wih suka banget sama auto kanan n kirinya,biasa suka susah muter"in keritingan haha.

    impiccha.com

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...