Sunday, May 24, 2015

Oriflame Tender Care Protecting Balm #Rose [review]

Hello guys! I believe most of you are familiar enough with this well-known product from Oriflame. Yup, it's Tender Care Protecting Balm in Rose variant. I bought this a while ago when Oriflame Indonesia threw a promotion buy 1 get 1 free for the newest variant of Tender Care, and I bought this with my co-worker :D

Halo semua! Pasti deh kalian udah familiar banget sama produk Oriflame yang satu ini. Yup, produk ini adalah Tender Care Protecting Balm varian Mawar (Rose). Aku membelinya beberapa saat yang lalu bersama dengan teman kantor saat Oriflame mengadakan promosi buy 1 get 1 free untuk varian terbaru Tender Care yang ini :D

Oriflame Tender Care Review, Oriflame Tender Care Rose Review, Oriflame Multi-purpose balm, Cheap multi-purpose balm

Packaging
Since long time ago till 2015, Tender Care is always designed in same way. If I'm not mistaken, Tender Care even has been invented since 1970 o_o Is it true? Please correct me if I'm wrong. It such a BIG WOW for a skin care product for surviving in decades. For the packaging itself, it's designed like an standing egg shape and there are several variants of this Tender Care. Each color represent each variant, and the Original variant of Tender Care has light pink color packaging. Tender Care has perfect size for travelling :D

Dari jaman dahulu kala hingga sekarang tahun 2015, kemasan Tender Care ngga pernah berubah. Malahan, denger-denger Tender Care udah ada dari tahun 1970 an lho! Ada yang bisa bantu klarifikasi ngga ya? o_o Kalo bener dari tahun segitu, berarti WOW banget kan kalo bisa bertahan sampe detik ini. Bentuknya bulat seperti telur, tapi bisa berdiri. Tender Care ini ada beberapa jenis varian, setiap varian berbeda warna kemasan. Varian originalnya berwarna pink muda. Ukuran Tender Care ini pas banget buat travelling karena mungil :D


Oriflame Tender Care Review, Oriflame Tender Care Rose Review, Oriflame Multi-purpose balm, Cheap multi-purpose balm

Descriptions
Krim dengan formula khusus untuk mengurangi kekeringan dan mengembalikan kehalusan dan kelembutan kulit. Aplikasikan pada kulit yang sering kering, kasar dan bermasalah.

Price: IDR 39.000 | Netto: 15 ml
(tapi sering ada promosi & diskon :p :p jadi bisa dapat harga lebih murah)

Ingredients
petrolatum, caprylic/capric triglyceride, paraffinum liquidum, cera alba, paraffin, acetylated lanolin, cetyl alcohol, tocopheryl acetate, propylparaben

Oriflame Tender Care Review, Oriflame Tender Care Rose Review, Oriflame Multi-purpose balm, Cheap multi-purpose balm

Scent & Texture
Because it's a multi-purpose balm, its texture is quite delicate, creamy and easy to be blended onto skin. It smells pleasant, not overwhelming and quite calming :) I think it smells like a rose? I'm not sure though. LOL

Karena ini adalah balm yang serba guna, teksturnya halus, lembut dan mudah dibaurkan di kulit. Wanginya cukup enak, ngga nyegrak dan cukup menenangkan :) Kurasa wanginya kayak mawar? Kurang tahu juga sih hahaha :p

Oriflame Tender Care Review, Oriflame Tender Care Rose Review, Oriflame Multi-purpose balm, Cheap multi-purpose balm

Oriflame Tender Care Review, Oriflame Tender Care Rose Review, Oriflame Multi-purpose balm, Cheap multi-purpose balm

Overall Thoughts
Believe or not, this Tender Care really helped me when I got skin irritation few weeks ago. My skin was too sensitive at that moment and I tried my best to apply skin care remedy with less chemical ingredients to treat my irritated skin, and this Tender Care kept my irritated skin moist and healed my irritated skin slowly but sure ^.^ Here's my post about it.
What I don't like about Tender Care is greasiness feeling after application and not hygienic packaging. Solutions? I only apply Tender Care before bed time (do not use it at day time, unless you want your skin looks so oily) and I always make sure my fingers are sterile, or I opt to use cotton bud :D

Percaya atau tidak, Tender Care ini membantu banget pas kulitku lagi iritasi beberapa minggu lalu. Kulitku lagi sensitif banget dan aku mencoba pake bahan-bahan dan produk yang mengandung sedikit bahan kimia untuk merawat kulit ku yang iritasi dan ternyata Tender Care berhasil melembabkan kulitku dan mengurangi iritasi perlahan namun pasti ^.^ Ini cerita lengkapnya bagaimana Tender Care bisa bantu mengatasi kulit iritasiku.
Tapi ada hal yang aku kurang suka dari Tender Care, yakni kulitku terasa minyakan banget dan packagingnya juga ngga higienis. Solusinya apa? Solusinya, aku cuma pake Tender Care sebelum tidur (sebaiknya jangan pake di pagi atau siang hari, kecuali kalian pengen kulit kalian keliatan minyakan) dan sebelum mencolek isinya, aku selalu memastikan jariku steril, atau kalau mau juga bisa pake cotton bud :D


Pros (+)
+ Moisturizing skin well
+ Useful to treat irritated, dehydrated and sensitive skin
+ Travel-friendly
+ Nice scent
+ Cheap

Cons (-)
- Greasy feeling after application.
- Not hygienic packaging (I always make sure my fingers are sterile / I use cotton bud)
- Not suitable for day time, because it will leaves shine on skin.


Kurasa cukup itu aja sih reviewku tentang Tender Care yang legendaris ini, sisi positif dan negatifnya sudah aku tulis diatas :D Sorry ngga bisa bandingin dengan Nivea Petroleum Jelly, soalnya aku belum pernah coba. Tapi kurasa Tender Care ini bisa jadi alternatif pengganti Nivea, apalagi dengan ukurannya yang kecil.. ngga perlu khawatir kadaluarsa deh, karena bakalan lebih cepet habis :p



Thanks for reading everyone!
Have a nice Monday :D

5 comments:

  1. Interesting review~! I've never heard of a product like this before.

    alluringalyssbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ini terkenal ampuh ya emang ce :D

    ReplyDelete
  3. Tender care will be on a discount on June 2015. And it works well also for acne. I've tried it.

    ReplyDelete
  4. Aku juga pake tender care dari oriflame, aplikasi ke kulitnya mudah.. biasa aku pake untuk bibir aja sih... hehe

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...