Sunday, March 1, 2015

Garnier Duo Clean Duo Foam [review]

Hello everyone! I'd like to introduce you my current cleansing foam! :) Garnier just released this cleansing foam recently and since most of my friends loving it, I decided to try it out as well. It's Garnier Duo Clean Duo Foam in Whitening & Smoothening variant! Combination of Grape extract and Lychee essence for its main ingredients. Does my skin likes it? Keep reading to find out the answer ^_^

Halo semua! Aku mau memperkenalkan sabun cuci muka yang aku lagi pake sekarang :) Baru-baru ini Garnier merilis sabun cuci muka ini dan karena sebagian besar dari temanku menyukainya, aku memutuskan untuk mencobanya juga. Yang ini namanya Garnier Duo Clean Duo Foam yang varian Whitening & Smoothening! Kombinasi dari ekstrak anggur dan sari leci sebagai bahan utamanya. Apakah kulitku cocok dengan sabun cuci muka ini? Terus baca ya untuk tau jawabannya ^_^

Garnier Duo Clean review

Packaging
It comes in flip top tube packaging, which is really nice and travel-friendly. This Duo Foam is available in three variants and I bought mine in Whitening & Smoothening foam which is dominated with white and purple colors along with grape and lychee image ^_^

Content / Isi : 90ml
Price / Harga : IDR 25.900
(Coz I got some discount in Indomaret, I only paid for IDR 20.500) 



Garnier Duo Clean review

Descriptions
Enriched with Grape Extract and Lychee Essence known respectively for their anti-oxidant power and anti-dullness property. It cleanses the skin depply, giving you smoother and fairer skin.
How to use: Gently massage on wet face. Rinse with water. Avoid the eye area

Diperkaya dengan Ekstrak Anggur dan Sari Leci yang dikenal sebagai bahan anti-oksidan yang memiliki manfaat untuk mengembalikan kesegaran kulit sekaligus mencerahkan. Membersihkan secara mendalam, memberikanmu wajah yang terasa lebih halus dan tampak cerah.
Cara Pakai: Gunakan pada wajah yang basah, pijat dengan jari, bilas dengan air hingga bersih. Hindari daerah sekitar mata.

Garnier Duo Clean review
ingredients list / daftar komposisi
Since I'm not expert in analyzing ingredients list, all I notice from its ingredients list are.. it's Paraben-free, Mineral oil-free but still contains Alcohol and Fragrance. I suspect Alcohol is the culprit of squeaky-clean feeling that I felt after rinse it off my skin. Please CMIIW :p

Karena aku ngga ahli dalam menganalisa komposisi, dari yang aku perhatikan itu produk ini bebas Paraben dan bebas dari Mineral Oil tapi masih mengandung Alkohol dan Pewangi. Aku curiga yang bikin kulitku terasa kesat setelah abis dibilas itu karena ada Alkoholnya. Tolong kasih ya kalo aku salah sangka :p


Garnier Duo Clean review

It's cap hole isn't too small and also not too large, its bottle is easy to squeeze too.
Lubang tutupnya ngga terlalu kecil juga ngga terlalu besar, botolnya juga gampang dipencet.

Garnier Duo Clean review

Texture & Scent
Don't you see the foam's color? Really pretty and attractive, isn't it? Hehe :D It has smooth texture and can produces quite abundant foam. It smells great, but little bit overpowering IMHO >_<

Warnanya menarik banget ya? Kombinasi pink dan putih :D Teksturnya lembut dan bisa memproduksi busa yang cukup banyak. Wanginya sedap dicium tapi sedikit agak berlebihan menurutku >_<


Sebenernya post ini mau aku ikutkan di kontes blog Garnier x IBB yang diadakan oleh Indonesian Beauty Blogger beberapa saat yang lalu, tapi berhubung kesibukan yang tak terduga, aku baru bisa post sekarang.. jadi aku cuma merana sendiri di pojokan karena ngga bisa ikutan kontesnya T_T #nangisdarah


Sorry if my brows look weird here, I did some mistakes in grooming my brows few days ago T_T
Performance
After using it several days, I don't think if my skin look more brighter and smoother. Maybe I need more weeks to prove what they claims about Brightening & Smoothening features ^.^; Yes it can cleanses my skin well without dragging skin feeling. However, the only thing that I don't like is its squeaky-clean feeling that I felt after I rinse off my skin. Yeaa.. this cleansing foam isn't bad, but not my favorite either :)

Setelah menggunakannya beberapa hari, kurasa kulitku ngga bertambah cerah dan ngga bertambah halus setelahnya. Mungkin aku butuh beberapa minggu lagi kali yaa untuk membuktikan klaim mereka tentang Mencerahkan & Menghaluskan kulit ^.^; Yup, sabun cuci muka ini bisa membersihkan kulitku dengan bersih tanpa ada rasa ketarik. Namun satu hal yang aku ngga suka dari produk ini adalah perasaan licin dan kencang yang kurasakan setiap setelah membilas wajahku. Yahh.. sebenarnya produk ini lumayan, tapi bukan merupakan sabun cuci muka favoritku :)


Pros (+)
+ Easy to be found in Indonesia
+ Available in 3 variants
+ Pretty affordable price
+ Can cleanse skin well
+ Fortunately doesn't breaks out my skin :P

Cons (-)
- Squeaky-feeling after rinse off
- A bit drying (FYI, my skin type is normal combination)




Sooo have you tried this cleansing foam, guys?
What do you think about it? :D
Thanks for reading and Have a blissful March!

2 comments:

  1. mungkin buat kulit berminyak ini bakalan cocok ce :/
    btw ini ada scrubnya ga ce>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkn ya wid.. ngga ada scrubnya hehe

      Delete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...