Monday, March 7, 2016

Marina Smooth & Glow UV BB Cream, Two Way Cake & Compact Powder [review]

Hello everyone~ I believe this brand doesn't need introduction anymore. I don't remember since when me and my sisters used their products for the first time, probably since I was in elementary school ^_^ My sisters used to repurchase their hand & body lotions, and that's how I knew Marina for the first time. You may say that Marina is one of famous local cosmetic brands in Indonesia. Not only teenagers, adults like us also love Marina ;)

Halo semua~ Aku rasa merek yang satu ini udah ngga perlu perkenalan panjang lebar kali yaa.. Aku ngga inget sih kapan pertama kalinya aku dan sodara-sodara perempuanku menggunakan produk Marina, mungkin sejak aku masih di bangku sekolah dasar ^_^ Kakak-kakak perempuanku sering beli hand & body lotion mereka, dan itulah alasan kenapa aku kenal dengan merek Marina ini. Bisa dibilang Marina adalah satu dari sekian merek kosmetik lokal terkenal di Indonesia. Ngga hanya remaja aja yang suka, orang dewasa seperti kita pun juga suka sama Marina ;)

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Good news for you! Recently Marina released their new cosmetic line named Smooth & Glow UV 
Marina Smooth & Glow UV series is consist of BB Cream, Two Way Cake, Compact Powder & Powdery Foundation. Due to my curiosity, I immediately bought 3 of them; BB Cream, Two Way Cake & Compact Powder :) Unfortunately I couldn't find the Powdery Foundation; maybe the distribution is still limited.

Marina Smooth & Glow UV is enriched with:
SPF 20 PA++ to help protect skin from harmful UVA and UVB sunrays. To protect skin from UVB that can burn the skin and UVA that can darken your complexion
Lemon extract to make skin look brighter and helps to diminish blemishes.
Mulberry extract as moisturizer to help nourish skin and make complexion stay soft and bright without looking greasy.
Kabar baik nih buat kalian! Baru-baru ini Marina merilis seri kosmetik baru yang bernama Smooth & Glow UV 
Seri Marina Smooth & Glow UV ini terdiri dari BB Cream, Two Way Cake, Compact Powder & Powdery Foundation. Karena penasaran, aku langsung borong 3 dari 4 produk ini; yaitu BB Cream, Two Way Cake & Compact Powder :) Sayangnya aku ngga nemu Powdery Foundation nya, mungkin distribusinya masih terbatas kali yaa..

Marina Smooth & Glow UV dilengkapi dengan:
SPF 20PA++ untuk melindungi kulit wajah dari bahaya sinar UVA dan UVB. Perlindungan terhadap UVB yang melindungi wajah terbakar akibat paparan sinar matahari dan perlindungan terhadap UVA yang membantu menghambat penggelapan kulit wajah.
Kandungan lemon untuk mencerahkan kulit wajah sehingga tampak lebih putih dan menyamarkan noda.
Kandungan mulberry berfungsi sebagai pelembab (moisturizer) yang menutrisi kulit wajah agar tetap lembut dan bercahaya namun tidak nampak berminyak.




MARINA SMOOTH & GLOW UV BB CREAM [ NATURAL ]


Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Available shades: Ivory & natural
Price: around IDR 24,000
Content: 20ml


I bought mine in NATURAL shade. Actually I wanted to buy Ivory, because I'm afraid Natural will be darker than my real skin tone.
Shade yang kubeli adalah warna NATURAL. Sebenarnya aku ingin beli yang ivory sih, soalnya aku takut Natural bakal kegelapan (ceileh, kegelapan :v) di kulitku.

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Descriptions
Marina Smooth & Glow UV BB Cream adalah BB Cream dengan formula soft fit yang ringan dan halus, meratakan dan menyatu sempurna dengan kulit wajah. Dapat digunakan dengan atau tanpa bedak wajah. Wajah tampak lebih cerah alami, merata dan terlihat bercahaya.

Marina Smooth & Glow UV BB Cream is a special BB Cream with soft fit formula; light & smooth and blends perfectly with your complexion. 

BPOM No: NA18140300693

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina
The tube hole is a bit too wide, IMHO.

Directions / How to Use
  1. Squeeze the tube to obtain BB cream in pea sizes
  2. Dot some spots of BB cream onto face; forehead, nose, cheek, chin and neck
  3. Blend well using clean fingers or foundation brush
Cara Pakai
  1. Pencet tube BB cream untuk mengeluarkan isinya
  2. Totol-totolkan ke wajah; ke dahi, hidung, pipi, dagu dan leher
  3. Ratakan menggunakan jari yang bersih atau kuas foundation.



Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Texture & Scent
This BB has quite runny texture, which is easy to blend. It smells good, and not overwhelming.
Tekstur BB cream ini agak cair, dan mudah diratakan. Wanginya oke dan ngga menyengat.


Saatnya bersinar dengan Marina, Marina Smooth & Glow UV Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Review BB Cream Marina, Review Two Way Cake Marina, Review Compact Powder Marina, Review Bedak Marina

Performance
This BB cream has semi-matte finish and could lasts for around 4 hours without face primer and 5 hours with face primer underneath. So far it doesn't break out my skin and gladly the BB cream shade (in Natural) could adjust to my real skin tone ^_^ So happy with the result!

Hasil dari BB Cream ini adalah semi-matte, bisa tahan sekitar 4 jam tanpa face primer dan 5 jam dengan face primer. Sejauh ini BB cream ini ngga bikin mukaku bruntusan dan untunglah shade Natural bisa menyesuaikan dengan warna kulit asliku ^_^ Selain itu harganya juga murah, dan mudah ditemukan di toko kosmetik terdekat.

Pros (+)
+ Already contains SPF 20 PA+++
+ Available in 2 shades
+ Cheap
+ Can adjust to real skin tone
+ Easy to be found in local market

Cons (-)
- The tube's hole is a bit too wide





MARINA SMOOTH & GLOW UV TWO WAY CAKE [ IVORY ]



Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Available shades: Ivory, Peach, Natural
Price: around IDR 26,000
Content: 10gr


I got mine in IVORY, the lightest shade of them all.
Punyaku warna IVORY, yang paling terang diantara semuanya.

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Descriptions
Bedak Two Way Cake dengan formula yang dapat menutup noda pada wajah serta tahan lama. Mudah diratakan pada wajah serta memberikan tampilan wajah cerah alami dan bercahaya. Dapatkan kulit cerah, halus, noda tertutupi, tampak alami, serta terlindung sepanjang hari saat beraktivitas. Two way cake ini juga mengandung vitamin C, mulberry dan SPF20 PA++

Two Way Cake (all in one powder & foundation) formula that spreads easily and evenly, to conceal flaws & imperfections; giving a smooth & natural finish. Glow with a bright, smooth, flawless and natural look, throughout day long activities. This two way cake also contains vitamin C and SPF 20 PA++



Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina


Saatnya bersinar dengan Marina, Marina Smooth & Glow UV Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Review BB Cream Marina, Review Two Way Cake Marina, Review Compact Powder Marina, Review Bedak Marina

Directions / How to Use

Apply with dry sponge for daily use, or apply damp sponge for more coverage. For best result, apply after using Marina UV White Bright & Fresh Face Moisturizer or Marina Smooth & Glow UV BB Cream.

Gunakan spons kering untuk riasan sehari-hari, atau gunakan spons basah untuk mendapatkan hasil lebih optimal digunakan setelah pemakaian Marina UV White Bright & Fresh Face Moisturizer atau Marina Smooth & Glow UV BB Cream.

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Texture & Scent
Its natural microfine powder makes the result looks nice, not cakey or patchy. This Two Way Cake is also lightweight and ideal for everyday basis. For its scent, it smells nice if I sniff the pan directly, but once I apply it onto my face, it smells like old-style loose powder :P LOL. The scent will lingers around several minutes until it's gone.

Natural microfine powdernya membuat hasilnya keliatan cakep, ngga cakey atau ngeblok-ngeblok gitu. Two way cake ini juga ringan dan bisa dipake untuk sehari-hari. Untuk baunya sih... tercium aroma wangi kalau aku mencium aromanya langsung dari produknya, tapi begitu aku aplikasikan ke wajah, wanginya jadi kayak bedak jadul gitu :P hahaha. Wanginya akan terus tercium beberapa menit setelah diaplikasikan.


Saatnya bersinar dengan Marina, Marina Smooth & Glow UV Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Review BB Cream Marina, Review Two Way Cake Marina, Review Compact Powder Marina, Review Bedak Marina

Performance
This two way cake could lasts for around 4 hours and it's convenient to use. It's also travel friendly and ideal for daily makeup. I like how smooth my skin will be, after applied this two way cake~ Moreover because it's cheap, I can buy another one to keep it in my purse; so I can do touch up anytime :p

Bedak Two way cake ini bisa tahan sekitar 4 jam dan praktis untuk digunakan. Travel-friendly dan ideal untuk makeup sehari-hari. Aku suka liat hasil nya setelah pake, muka ku jadi nampak mulus. Apalagi, harganya juga murah dan aku bisa nyetok lebih dari satu untuk disimpen di dalam tas pergi; jadi bisa touch up kapan pun :p


Pros (+)
+ Already contains SPF 20 PA+++
+ Available in 3 shades
+ Cheap
+ Smooth result
+ Convenient
+ Easy to use

Cons (-)
- Its staying power isn't that good (touch up is needed every 5 hours)




MARINA SMOOTH & GLOW UV COMPACT POWDER [ PEACH ]


Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Available shades: Ivory, Peach & Natural
Price: around IDR 16,000
Content: 14gr

I chose PEACH shade because there's no other variants in Hypermart at that moment. XD I wonder why I only could found this compact powder in that store. Later on, I finally found the others in Carrefour.

Aku memilih warna PEACH karena kebetulan ngga tersedia varian lain di Hypermart pada saat itu XD Aku bertanya-tanya kenapa cuma ada compact powdernya doang? Tapi akhirnya aku berhasil nemu yang lain di Carrefour.

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Descriptions
Compact powder that helps to make your complexion look naturally brighter. Formula with SPF 20 PA++ to help protect your skin from sun's harmful UVB & UVA rays.

Bedak padat yang dapat membuat wajah tampak cerah alami, dengan formula yang sesuai dengan kulit wajah dan mengandung SPF 20 PA++ yang melindungi wajah dari bahaya sinar UVB & UVA. Wajah nampak cerah, alami dan terlindungi sepanjang hari saat beraktivitas.

Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Berasa aneh gitu beli 3 produk tapi shadenya beda-beda :P haha. Tapi nanti di akhir post kalian akan bisa melihat penggunaan kombinasi dari ketiganya kok ^_^ Jadi keep reading~


Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina


Texture & Scent
The compact powder has lightest texture of them. It can be a good option to set makeup and touch up too ^_^ Recently, I love to use this compact powder as replacement for my bulky loose powder, because this compact powder can fits into my makeup pouch. It smells little bit like old-style loose powder as well, but much lighter than the two way cake.

Bedak padat ini punya tekstur yang paling ringan dibanding semuanya. Bisa jadi opsi yang bagus untuk set makeup dan touch up juga ^_^ Akhir-akhir ini aku suka pake compact powder ini sebagai pengganti loose powderku yang packagingnya gendut dan ngga muat di makeup pouch. Wanginya mirip kayak Two Way Cake (wangi bedak jadul gituuu), tapi lebih ringan dari Two Way Cake.


Saatnya bersinar dengan Marina, Marina Smooth & Glow UV Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Review BB Cream Marina, Review Two Way Cake Marina, Review Compact Powder Marina, Review Bedak Marina

Performance
This compact powder never can be used alone, because it has bad staying power IMHO. It can only lasts for around 2 hours on my normal-combination skin. I recommend you to use this compact powder after BB cream / foundation / two way cake application :)

Bedak padat ini ngga boleh dipake sendirian, karena daya tahannya buruk kalo menurutku. Bedak ini cuma bisa tahan sekitar 2 jam di kulit ku yang normal-kombinasi ini. Aku lebih merekomendasikan kalian untuk pake bedak ini setelah aplikasi BB cream / foundation / two way cake :)


Pros (+)
+ Already contains SPF 20 PA+++
+ Available in 3 shades
+ Very cheap!!
+ Smooth & lighweight

Cons (-)
- The puff is little bit too small
- Bad staying power if used as single-use






SWATCH & BEFORE - AFTER



Marina Smooth & Glow UV Complete Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Review Bedak Marina Smooth & Glow UV, Review TWC Marina, Review BB Cream Marina

Ivory - yellow undertone
Peach - pink undertone
Natural - yellow undertone




What if I use these 3 products together?
Bagaimana ya kalau aku pake 3 produk (dengan shade yang berbeda) ini sekaligus?

Saatnya bersinar dengan Marina, Marina Smooth & Glow UV Review, Marina Smooth & Glow UV BB Cream Review, Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake Review, Marina Smooth & Glow UV Compact Powder Review, Review BB Cream Marina, Review Two Way Cake Marina, Review Compact Powder Marina, Review Bedak Marina, Marina Before After
I didn't Photoshop my skin at all. These products are able to conceal my dark circles well!
Details
1. Totally bare face, HAHA. FYI my skin isn't in best condition T_T
2. After applied Marina Smooth & Glow UV BB Cream
3. Mattify skin with Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake
4. Last step, finish it with Marina Smooth & Glow UV Compact Powder

Keterangan
1. Beneran muka kucel, tanpa makeup, pas muka lagi ngga oke pula T_T
2. Setelah mengaplikasikan Marina Smooth & Glow UV BB Cream
3. Aplikasikan with Marina Smooth & Glow UV Two Way Cake agar tampak matte
4. Langkah terakhir, akhiri dengan Marina Smooth & Glow UV Compact Powder


Look at my nose and forehead.. still shine-free!
PS: Sorry for different lighting! These photos were taken at different places

To my surprise, I didn't expect that combination of these 3 products would lasted that long! I was surprise when my face still looked matte after 8 HOURS, WITHOUT touch-up at all O__O Well, during that time, I stayed mostly indoor with AC (in cafe & mall, I mean), but also sweated a little when one of their AC didn't work properly. Compared when I use these products individually, they're best when used together!
Overall, I'm totally impressed with the result 


Lihat deh foto before-after diatas, di hidung dan dahi ku.. masih keliatan matte tanpa minyak :O :O Aku pake seharian dan baru sadar setelah 8 JAM ternyata hasilnya masih matte lhooo.. Ga nyangka 3 kombinasi produk ini bisa bertahan selama itu, meski tanpa touch up! O__O Selama durasi itu aku sebagian besar ada di ruangan ber AC sih (di cafe & mall), tapi aku juga sempet berkeringat dikit karena ada AC yang lagi ngga bekerja dengan baik. Dibandingkan kalau produk ini digunakan sendiri-sendiri, ternyata hasilnya jauh lebih oke kalau digunakan bareng-bareng. Secara keseluruhan, aku terkesan dengan hasilnya 




Produk Marina Smooth & Glow UV bisa dibeli / didapatkan di:
Carrefour, Giant, Hypermart, Lottemart, Naga, Tip Top, & toko kosmetik lainnya. 
#SaatnyaBersinar bersama Marina!


WEBSITE: http://www.sahabatmarina.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/sahabat.marina/
TWITTER: https://twitter.com/sahabatmarina/
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/sahabatmarina/



Thanks for reading~~ Jangan lupa ikutin kontes Marina kalo kalian belum join ya ^_^

4 comments:

  1. Great review, Vee. Wah kalau dipake lengkap semua ternyata hasilnya lebih bagus dan tahan lebih lama yaa... ^.^

    Good luck for us heheh :*

    ReplyDelete
  2. Bagus ya hasilnya.. Jaman masih smp dulu udah pake ini juga :)

    ReplyDelete
  3. Bagus sih, tergantung ma kulitnya juga klo ngga cocok gimana ??
    Buat kulit sensitif bisa kagakk?

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...