Sunday, November 8, 2015

V10 Plus Serum - Licorice, Amino, Pycnogenol & Vit. A [review]

Hello everyone! Couple of weeks ago, I got an opportunity to try more serums from V10 Plus; and I have been using these serums regularly for more than a month :) I think around 5 weeks. Here I present to you my personal review and honest opinion about these V10 Plus Serums!

Halo semua! Beberapa minggu yang lalu, aku dapat kesempatan untuk mencoba beberapa serum dari V10 Plus :D Dan aku sudah memakai serum-serum ini secara rutin selama lebih dari 1 bulan (kurasa 5 minggu lebih). Kini aku mau membagikan pendapat ku secara pribadi yang jujur tentang serum-serum V10 Plus ini :)

V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Licorice Review, V10 Plus Serum Vitamin A Review, V10 Plus Serum Amino Review, V10 Plus Serum Pycnogenol Review
Left to right: Licorice, Vitamin A, Amino, Pycnogenol
I had a little consultation with V10 Plus' representative beforehand; and based on the consultation I was offered to try these 4 different serums for my skin current condition.. Wow, 4 different serums? At first I also couldn't imagine how I could apply 4 different serums on same face? Well, I particularly applying each of these serums on different spots on my face, I'll show you my face map and the results below~

Sebelumnya, aku sempat melakukan sedikit konsultasi dengan representatif dari V10 Plus dan berdasarkan konsultasi aku ditawari untuk mencoba 4 macam serum dari mereka.. Wow, 4 serum sekaligus? Pertamanya juga aku ngga bisa bayangin gimana bisa mengaplikasikan 4 serum berbeda ke muda, tapi nanti aku akan jelaskan lebih detil di bawah ini ^.^
Introduction about V10 Plus:



Mission: To ensure that the best and highest quality are delivered to cater all skin needs. 
Promise: Results are proven, being the main reason behind the recognition of V 10 Plus serums over the years.
Products: V 10 Plus founder Mr Nobu (Chemist)Together with Mr Nobu, our chemist, back in Japan, who had 19 years of experience in skin care industry, all V 10 Plus products are researched, studied and tested to ensure the finest quality are brought to the market.

Buat kalian yang masih asing dengan brand V10 Plus, singkat cerita V10 Plus ini adalah brand yang diformulasi oleh Company V10 Plus bersama dengan Mr. Nobu yang telah memiliki pengalaman 19 tahun dalam industri perawatan kulit. Semua produk V10 Plus telah diteliti, dipelajari, dan diuji sebelum dibawa ke pasar :)

V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Licorice Review, V10 Plus Serum Vitamin A Review, V10 Plus Serum Amino Review, V10 Plus Serum Pycnogenol Review

Packaging
Slightly different with V10 Plus Serum Quasi that I've tried before, these serum didn't come with silver metal on the cap. Every color of their serum represent different main ingredients and functions. Those ampules' bottle are so sturdy and fit onto palm of hand. The clear bottle make us can see clearly the left amount of serum inside :) 
FYI, there are 11 different variations of V10 Plus serum.

Agak beda dengan Serum Quasi yang aku pernah coba sebelumnya, 4 serum ini ngga ada lapisan metal di tutupnya. Setiap warna dari serum ini mewakili komposisi yang berbeda beserta fungsinya masing-masing. Botol ampulnya sendiri sangat tebal dan pas di genggaman. Botol nya yang bening memudahkan kita untuk melihat sisa serum yang ada di dalamnya :) Oh ya, ada 11 macam variasi dari serumnya V10 Plus.

Content / isi: 10ml / each
Price / harga: IDR 580,000 - 600,000 / each




The meaning of V10 Plus:
V - Variety
10 - Number "10" refers to the 10 concepts of skin care range which are: NO Paraben, NO Artificial Color, NO Mineral Oil, NO Chemical Fragrance, Water Based, Dermatologist tested, Customized Serums for 10 skin problems, Visible results in just 10 days, Color therapy from colorful bottles, made in Japan
Plus - Means that you can add our serums to your current skin care regimen.



Different serums for different functions



Like I said before, these 4 serums would work for different concerns on my face, it covers:
1. Amino: t-zone (for oily area)
2. Vitamin A: for dark circle (brightening purpose)
3. Licorice: nose & lips area (tone down redness and blemishes
4. Pycnogenol: cheeks & chin (for antioxidant)



V 10 Plus Licorice Serum


V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Licorice Review

Descriptions
What is Licorice? Licorice is a serum extracted from the root and stalk of a pea family plant “licorice”. It contains glycyrrhiza Glabra ( Licorice) Root Extract which has an anti-inflammatory effect, and soothes skin irritation.
Licorice is good for: Irritation and inflammation. It calms down the roughness caused by allergy, inflamed pimples and irritation caused by sunburn. It is recommended to use V 10 PLUS Licorice serum when you feel some irritation or sensitiveness on your skin.

Apa itu Licorice? Licorice adalah serum yang diambil dari akar dan batang keluarga tanaman kacang "licorice". Ini berisi Glycyrrhiza glabra (Licorice) Root Extract yang memiliki efek anti-inflamasi, dan menenangkan iritasi kulit.
Licorice baik untuk: Iritasi dan peradangan. Ini menenangkan kekasaran yang disebabkan oleh alergi, jerawat meradang dan iritasi yang disebabkan oleh sengatan matahari. Disarankan untuk menggunakan V 10 PLUS Licorice serum ketika Anda merasakan iritasi atau sensitifitas pada kulit Anda.



Ingredients
Aqua / Water, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glycerin, Lysolecithin, Carbomer, Phenoxyethanol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) root extract, Hydroxyethylcellulose, Potassium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Citrate.


V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Licorice Review

Color, texture & Scent
It has clear orange-ish color, with mild-runny texture and no scent at all.
warna serumnya oranye transparan, dengan tekstur cair dan tidak berbau sama sekali.


How is it?
I'm using this one for blemishes and redness on my skin and it lasts quite a while, since I only need a drop to treat redness around my nostrils, my lips area and blemishes. Yes it does works little bit, you can see the differences in my video below :) I doesn't itchy and adsorbs well into my skin. Please take a note that you need time to diminish all blemishes and tone down the discolorations.
Rating: ★★★★☆ (3,5 / 5)

Aku telah memakai serum ini untuk kemerahan juga bekas jerawat. Serumnya sendiri lumayan awet dan ngga abis-abis karena aku coba totolin serumnya ke beberapa area seperti bekas jerawat yang kemerahan, area hidung dan area bibir. Yup, ngefek sih tapi dikiiit; kalian bisa lihat hasilnya di video yang ada di akhir post ini :) Pas pake ngga terasa gatal dan menyerap cepat ke kulit. Cuma perlu diperhatikan aja untuk terus pake serum ini karena redness nya butuh waktu yang lumayan lama untuk bener-bener minggat.



V 10 Plus Vitamin A Serum


V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Vitamin A Review

Descriptions
What is Vitamin-A? Vitamin-A controls cornification and activates your tired skin, so that your skin becomes healthier.
Vitamin-A is good for Metabolism. It normalizes the turn over of the skin cells and rejuvenates your skin. Dark circles, roughness, dryness or dullness…they are the signs of Vitamin-A deficiency. V 10 PLUS Vitamin-A which accelerates blood circulation and metabolism.

Apa itu Vitamin-A? Vitamin-A mengontrol kornifikasi dan mengaktifkan kulit lelah Anda, sehingga kulit Anda menjadi lebih sehat.
Vitamin-A baik untuk: Metabolisme. Ini menormalkan perputaran dari sel-sel kulit dan meremajakan kulit Anda. Lingkaran hitam, kekasaran, kekeringan atau kulit kusam. Mereka adalah tanda-tanda kekurangan dari Vitamin-A . V 10 PLUS Vitamin-A Serum mempercepat sirkulasi darah dan metabolisme.


Ingredients
Aqua/Water, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glycerin, PEG-60 HYdrogenated Caster Oil, Lysolecithin, Carbomer, Phenoxyethanol, Retinyl Palmitate, Hydroxyethylcellulose, Potassium Hydroxide, Sodium Lactate


Color, texture & scent
It's colorless, with light and runny texture. It doesn't contains fragrance.
Tidak berwarna, dengan tekstur ringan dan sangat cair. Tidak mengandung wangi apapun.



How is it?
I have been applying this serum to reduce my dark circles diligently, but unfortunately it shows no significant result. I guess the result is really affected by our sleep cycle, food intake and stress level. Furthermore this serum feels little bit too rich for my dark circles area. Aside of that, this serum makes my eyes area feel comfortable and moist :)
Rating: ★★★☆☆ (2,5 / 5)

Aku mengaplikasikan serum ini untuk membantu mengurangi lingkar mataku yang gelap, tapi sayangnya belum ada efek yang signifikan. Kurasa karena bener-bener dipengaruhi oleh sikuls tidur, asupan makanan dan tingkat stres sih. Selain itu serum ini terasa sedikit agak terlalu rich (bahasa apaan ya ini? LOL) buat area mataku. Tapi bagusnya sih serum ini bikin area mataku terasa nyaman dan lembab :)




V 10 Plus Pycnogenol Serum

V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Pycnogenol Review

Descriptions
What is Pycnogenol®? Pycnogenol® is a natural ingredient extracted from the bark of the French coastal pine in Southern France (Bordeaux). It has a great antioxidation effect, which is 350 times greater than Vitamin C and 170 times than Vitamin E.
Pycnogenol® is good for Eliminating activated oxygen. It prevents your skin from any skin troubles caused by the activated oxygen and also remedies damages. Also, the functional characterization is that it strengthens the effects of vitamins, collagen, etc. V 10 PLUS Pycnogenol® serum can be used as a fortification of your daily skin care.

Apa itu Pycnogenol? Pycnogenol adalah bahan alami yang diekstrak dari kulit kayu pinus pesisir pantai Perancis di Perancis Selatan (Bordeaux). Ini memiliki efek antioksidan, yaitu 350 kali lebih besar dari Vitamin C dan 170 kali dari Vitamin E.
Pycnogenol baik untuk: Menghilangkan oksigen aktif. Hal ini mencegah kulit Anda dari masalah kulit yang disebabkan oleh oksigen aktif dan juga solusi kerusakan. Juga, karakterisasi yang fungsional adalah bahwa ia memperkuat efek dari vitamin, kolagen, dll V 10 PLUS Pycnogenol Serum dapat digunakan sebagai Penguatan sistem perawatan kulit harian Anda.



Ingredients
Aqua/water, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glycerin, Lysolecithin, Cabomer, Phenoxyethanol, Pinus Pinaster Bark Extract, Hydroxyethylcellulose, Potassium Hydroxide.


V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Pycnogenol Review

Color, texture & scent
It has quite vivid orange-ish color, with thick texture and no scent at all.
Serum ini memiliki warna yang cukup oranye, dengan tekstur yang pekat dan tidak berbau



How is it?
This serum is great to regenerate and nourish skin because it gives 350 times greater effect than Vitamin C and 170 times than Vitamin E. This serum run very fast because I applied it all over my cheeks, chin and neck. Gladly it didn't cause me break out but weirdly it cause several hard-to-noticeable tiny bumps on my cheeks *___* I guess this serum is too rich for my skin.. But actually I like this serum and it made my skin looks healthier and firmer.
Rating: ★★★★☆ (4 / 5)

Serum ini bagus untuk menutrisi dan meregenerasi kulit karena efeknya lebih hebat dengan 350x Vitamin C dan 170x Vitamin E. Serum ini yang paling cepet habis karena aku mengaplikasikannya di pipi, sedikit di dagu dan leher. Untungnya ngga bikin mukaku jadi break out sih, tapi muncul beberapa jerawat yang kecilll *___* Mungkin serumnya agak terlalu rich buat aku.. Tapi sebenernya aku lumayan suka ma serum ini, karena bikin kulitku nampak lebih sehat dan kencang.



V 10 Plus Amino Serum



V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Amino Review

Descriptions
What is amino acid? Amino acid is the most important NMF in the horny (??) layer. V 10 PLUS amino serum reproduces the relative proportions of 8 amino acids (glycine, alanine, proline, serine, threonine, arginine, lycine, glutamic acid) in the horny layer. It also contains 2 other amino acids: trimethyl glycine (high moisturizing effect) and ergothioneine (protecting effect).
Amino acid is good for Dryness. It moisturizes the skin with marine collagen and decreases the dullness by enhancing metabolism. V 10 PLUS amino serum has light texture and makes your skin smooth.

Apakah itu Asam Amino? Asam Amino adalah NMF paling penting dalam lapisan tanduk. V 10 PLUS Amino Serum mereproduksi proporsi relatif dari 8 asam amino (glycine, alanine, proline, serine, threonine, arginine, lycine, asam glutamat) di lapisan tanduk. Hal ini juga mengandung 2 asam amino lainnya: trimethyl glycine (efek pelembab tinggi) dan ergothioneine (efek melindungi).
Asam amino baik untuk: Kekeringan. Ini melembabkan kulit dengan kolagen laut dan mengurangi kekusaman dengan meningkatkan metabolisme. V 10 PLUS Amino Serum memiliki tekstur yang ringan dan membuat kulit Anda halus.



Ingredients
Aqua/Water, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Betaine, Glycerin, Sodium Pca, Phenoxyethanol, Carbomer, Potassium Hydroxide, Sorbitol, Hydroxyethylcelloluse, Citric Acid, Serine, Sodium Citrate, Glycine, Lysolecithin, Glutamic Acid, Alanine, Arginine, Lysine, Threonine, Proline, Soluble Collagen


V10 Plus review, V10 Plus Serum Review, V10 Plus Serum Amino Review

Color, texture & scent
This colorless serum has the runniest texture of them all. It adsorbs really fast and doesn't sticky at all. Again, it doesn't has any scent.
Memiliki tekstur paling cair, tidak berwarna dan tidak berbau. Menyerap sangat cepat dan tidak lengket.



How is it?
Come to think of it, I feel weird to apply this serum on my t-zone area. The representative of V10 Plus said, this serum is suitable for oily t-zone area but when I checked the descriptions on their website, it claims this serum is good for dryness *___* Well, I admit that oily skin also need moisture but I don't feel this serum is suitable for my t-zone. Moreover, it cause me acne because I also applied it on my chin (see the video below to see the pimple that I refer to).
Rating: ★☆☆☆☆ (1 / 5)

Setelah dipikir-pikir, aku merasa aneh memakai serum ini di area t-zone.. Soalnya aku dibilangin untuk pake di t-zone padahal kalo aku baca deskripsi produk di websitenya, katanya cocok untuk kulit kering *___* Yaa tapi bener sih kulit berminyak tetap butuh kelembaban, tapi kurasa serum ini ngga cocok untuk area t-zone ku. Terlebih lagi, serum ini bikin aku jerawatan di dagu T_T (soalnya area dagu agak berminyak juga)




Texture Comparison

The lightest to thickest
1. Amino
2. Vitamin A
3. Licorice
4. Pycnogenol



Before-After Result



Watch the video for the result ^_^ It's only 1 minute long!




Final Thoughts


IMHO, these V10 Plus serums are unique and great, because the offer many variations of serums for specific skin problems. Unfortunately the only serum that works nice on my skin is the Pycnogenol serum, while the rest didn't show much significant results before and after :( Maybe they're not meant for my skin.

Menurutku secara pribadi sih serum-serumnya V10 Plus ini unik dan bagus, karena ada banyak variasi serum untuk masalh kulit secara spesifik. Tetapi sayangnya, yang paling ngefek di aku hanya Pycnogenol aja, dan yang lain ngga gitu keliatan efeknya sebelum dan sesudah pemakaian :( Mungkin ngga cocok aja kali yaa..


If you want to try V10 Plus serums, check out these links



Thank you V10 Plus for the opportunity and I hope I can try other great products of V10 Plus in the future :) Finding the best skin care products is like a treasure hunting, it's all about trial and error. Remember that the results will be definitely different for other people :)

Thanks for reading and see you on my next post, guys! 
Love ya 



Read also:


Source: 
http://www.v10plus.co.id/
http://www.v10plus.co.jp/

4 comments:

  1. Waah cobainnya banyaaak...
    Aku coba Licorice, Amino, sama Vitamin C Shelvi.. Yang paling ngefek si Vitamin C, kulit kinclong cerah dan jerawat ilaaang... Hhehe.. Pake licorice sama amino di aku efeknya ga begitu keliatan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa jd penasaran ma vit C nyaa ti >.<
      iya nih sama ga gt keliatan juga..

      Delete
  2. agak pedih yaaa kalo beli sendiri terus nggak ngefekkkk :)))) tapi kayaknya cocok2an ya sama kulit masing2, ada yg ngefek ada yg nggak. Jadi pingin coba juga hihi~ :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya pedih ya >.< tp memang skin care itu trial n error sih

      Delete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...