Wednesday, October 28, 2015

The Face Shop Oil Control Water Cushion [review]

Hello everyone! How's your day? I hope yours are great! :)
As a girl with normal-combination skin type, I sometimes wondering if there's cushion product that will works on oily skin (FYI, my t-zone is quite oily). Gladly, a while ago I got a chance to try THEFACESHOP Oil Control Water Cushion from Kawaii Beauty Japan. Thanks KBJ! ^_^

Halo semua! Bagaimana kabarnya? Semoga masih tetap luar biasa ya :)
Sebagai cewe dengan kulit tipe normal-kombinasi, kadang-kadang aku bertanya-tanya apakah ada produk cushion yang oke buat kulit oly (secara t-zone ku lumayan minyakan gitu). Untungnya beberapa saat yang lalu aku dapat kesempatan untuk cobain The Face Shop Oil Control Water Cushion dari Kawaii Beauty Japan. Makasih KBJ! ^_^

I tried it for around 2 weeks and I'm ready to share my honest opinion about this cushion!

The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review

Packaging
The Face Shop Oil Control Water Cushion comes in cute design and pastel blue patterns. Meanwhile, the cushion case itself is dominated with white color. I think the packaging is quite elegant and looks great in makeup pouch or vanity table.

Kemasan // Dilihat dari kemasan, boxnya itu didesain imut dengan warna biru pastel. Sementara itu case dari cushionnya sendiri didominasi dengan warna putih; dimana menruutku packagingnya lumayan elegan dan keliatan bagus kalo dimasukin dalam tas makeup ato meja rias :P

The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review
ingredients list
Descriptions
Cushion foundation recharges skin with moisture while controlling sebum for long lasting freshness. Moist-cover effect promotes a healthy look while covering up imperfections and pigmentation. Sebum control formula helps keep makeup shine-free. Sweat proof effect keeps makeup in perfect condition for hours. New Microfoam keeps makeup feel as fresh as when it is first applied.
Microfoam cushion with cells that are 4 times denser than conventional cushion compacts help protect the formula active ingredients fresh. It also helps makeup go on evenly for more meticulous application and coverage.
*Close the inner lid tightly to keep the formula fresh after using

Content / Isi: 15gr
Price / Harga:
IDR 329,000 (with case)
around IDR 200,000 (refill)

Deskripsi Produk // Foundation berbentuk cushion ini akan "mengisi" kembali kelembaban kulit dan mengontrol sebum untuk kesegaran yang tahan lama. Fitur Moist-cover effect nya menciptakan efek sehat juga menutup ketidaksempurnaan dan pigmentasi kulit. Formula pengontrol sebumnya membuat hasil riasan tidak mengkilap. Efek tahan keringatnya membuat hasil riasan tetap kelihatan sempurna selama berjam-jam. Teknologi Microfoam membuat hasil riasan terasa sama segarnya seperti pertama kali diaplikasikan.
Microfoam cushionnya punya sel-sel yang 4 kali lebih padat dibandingkan cushion konvensional lain, yang membuat formula aktif foundationnya akan jadi lebih fresh.
*Jangan lupa ditutup rapat setelah digunakan untuk menjaga kesegaran formulanya.

The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review
I got mine in shade V203 Natural Beige
3 Benefits of Oil Control Water Cushion:
(3 keunggulan Oil Control Water Cushion)

- Leaves Zero Oil (Bebas Minyak)  
- Full Moisture (Kelembapan Tetap Terjaga) 
- Absolute Matte Finish (Hasil Akhir Matte)  


The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review

Directions
Press the puff applicator to the cushion and lightly pat onto the face. Apply over areas of concern for more coverage. Replace the cushion with refill once the formula is depleted.

Cara pakai // tekan-tekan spons aplikatornya ke dalam bantalan foundation dan tepuk-tepuk ringan ke wajah. Aplikasikan ke daerah-daerah yang lebih membutuhkan banyak pulasan. Ganti cushion dengan refill kalau sudah habis.

The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review

Formula & Scent
The formula is lightweight and easy to blend. Also, it has sheer to medium coverage with matte finish. It has pleasant fragrance that might not suitable for people with very sensitive skin. But I like the scent, actually ^.^ The Microfoam cushion makes the outcome looks smoother, and not cakey, but sometimes I got trouble when take up the foundation because its dense Microfoam XD

Formula & Aroma // Formulanya ringan dan mudah dibaurkan. Coveragenya sheer to medium dan hasilnya matte. Wanginya menyenangkan tapi mungkin kurang cocok untuk orang dengan kulit yang sensitif. Tapi sebenarnya aku sih suka sama wanginya ^.^ Microfoam cushionnya bikin hasilnya kelihatan lebih halus, dan nggak cakey, tapi kadang-kadang aku agak kesulitan nyolek foundationnya karena Microfoamnya padet banget XD

Swatch

I believe this foundation cushion will suits to anyone with yellow under-tone skin. It blends nicely on my face pretty well. Unfortunately, though it's a foundation; it doesn't provide much coverage. As you can see on the next photo. I compare my before-after photos so you can see the difference.

Kurasa foundation cushion ini cocoknya buat orang-orang dengan tipe warna kulit yellow under-tone. Beneran mudah dibaurkan ke muka deh. Tapi sayangnya menurutku foundation ini masih kurang nutup bekas-bekas jerawat di muka. Perbandingannya bisa dilihat seperti diatas :D


Before & After
The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review, face shop before after

Overall thoughts
As you can see.. This foundation cushion gives me healthy matte finish ^.^ Though it claims sweat-proof, I don't really fell the same, because it's proven my makeup melts easier in humid weather. I notice the makeup could last for around 6-7 hours in air-conditioned room and only can last for around 4 hours in humid weather.
Despite of its longevity, overall I quite like this product :) I love smooth effect on my skin and my t-zone become less oily!

Kesimpulan akhir // Seperti yang bisa kalian lihat.. cushion foundation ini memberikan efek matte yang sehat di kulitku ^.^ Meskipun diklaim sweat-proof, ternyata masih kalah kalau dibandingkan dengan cuaca panas di Indonesia. Aku perhatiin OCWC ini bisa tahan sampe 6-7 jam di dalam ruangan ber AC dan hanya bisa tahan 4 jam di cuaca panas dan terik. Tapi secara keseluruhan aku lumayan suka produk ini :) Aku suka dengan hasilnya yang halus dan t-zone ku juga jadi ngga cepat minyakan.



Pros (+)
+ Sheer-medium coverage (good for daily basis)
+ Nice texture and scent
+ Ideal for daily basis
+ Feel lightweight
+ Nice packaging
+ Even out skin tone

Cons (-)
- Doesn't really sweat-proof
- Doesn't conceal blemish well
- Only can last for around 4 hours in humid weather (based on my experience)


The Face Shop Oil Control Water Cushion review, face shop review, face shop cushion review, face shop foundation review, Xiao Vee, Shelviana Handoko, Beauty Blogger Indonesia, Indonesian Beauty Blogger


So.. what's your opinion about this foundation cushion? :)
Is it worth the price? Do you like it?
Thanks for reading and see ya!

2 comments:

  1. Very pretty!
    It looks like although the coverage isn't the best - It managed to correct your skin tone ^^
    I think the cushion has a nice finish on you~
    My favourite cushions are from Innisfree! Have you tried them out?
    Btw, I’d love to invite you to join my blog giveaway!
    http://charrmyn.blogspot.com/2015/10/charrmyn-2nd-blog-anniversary-mini.html
    xx Charmaine

    charrmyn || Join my Blog Giveaway!

    ReplyDelete
  2. It looks amazing on your skin! I haven't tried a bb cushion that has slowed down my oil :< I have a few to try out still that I purchased. I don't think this will work for me though since South Texas is incredibly humid, but thanks for the review!

    http://stressedbutkawaii.blogspot.com/

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...