Saturday, August 8, 2015

Acnes Sealing Jell [review]

Hello guys! This review is actually supposed to be up few months ago, but I tried to keep it in draft till I have settled  down my opinion about this product. For those of you who live in Indonesia, you must quite familiar with this brand, Acnes. Acnes is a brand that specializing in acne elimination. Acnes is a brand under Rohto Parmaceutical Japan, brand that released Hada Labo. I have tried this product for a while and I think this review is proper enough. Let me introduce you, ACNES SEALING JELL.

Halo semua, sebenarnya review ini seharusnya udah aku publish beberapa bulan lalu, tapi aku menyimpannya di draft selama beberapa saat sampai aku udah benar-benar mantap dengan opiniku. Bagi kalian yang tinggal di Indonesia, pasti cukup familiar dengan merek yang satu ini, yakni Acnes. Sekedar info saja, Acnes ini adalah brand yang dikeluarkan oleh Rohto Parmaceutical Japan (satu perusahaan dengan Hada Labo), dan spesial untuk mengatasi masalah jerawat. Aku sudah menggunakan produk ini selama beberapa waktu, dan kurasa udah saatnya aku mereview produk yang satu ini, ACNES SEALING JELL.

Acnes Sealing Jell Review, Mentholatum Acnes Sealing Jell, Review obat jerawat
Packaging
Acnes Sealing Jell is packed in glue-tube like packaging. It's quite small, flat and travel friendly. It has secure cap that may prevent any spill-out. The packaging's color is dominated with white for the body and green for the cap.
Acnes Sealing Jell ini dikemas dalam tube yang mirip dengan tube lem kertas. Ukurannya mungil dan mudah dibawa-bawa. Tutupnya pun cukup erat dan ngga bikin takut kepencet kalau dimasukkan di dalam tas. Warna tubenya didominasi warna putih, dengan tutup hijau.

Acnes Sealing Jell Review, Mentholatum Acnes Sealing Jell, Review obat jerawat

Descriptions
Acnes Sealing Jell is a soft transparent gel that absorb easily into skin. Help to treat acne prone skin. Suitable for oily skin type with rough skin. Maintain health and skin softness.
Acnes Sealing Jell adalah gel transparan yang lembut dan mudah meresap, berguna untuk merawat kulit berjerawat. Cocok untuk kulit berminyak dan kulit yang kasar. Menjaga kesehatan dan kelembutan kulit.

Netto: 9 gram
Harga: Sekitar Rp. 30.000
NO BPOM: NA18130101704


Ingredients / Komposisi
Aqua, Alcohol, Butylene Glycol, Glycerin, Sulfur, Salicylic Acid, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Triethanolamine, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Cinchona Succirubra Bark Extract, Stearyl Glycyrrhetinate, o-Cymen-5-ol (Isopropyl Methyl Phenol), BHT, Pyridoxine, Hydrochloride, Disodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance


Acnes Sealing Jell Review, Mentholatum Acnes Sealing Jell, Review obat jerawat

4 Benefits for Acne prone skin:
  1. Anti bacterial agent: Isopropyl Phenol Methyl help to fight acne-causing bacteria
  2. Acne care: Stearyl Glycyrrheatinate soothes redness on the skin
  3. Keratolytic: Sulfur and Salicylic Acid helps remove dead skin cells
  4. Nutritions Skin: Vitamins E and B6 provide antioxidant and maintain skin softness.


4 Manfaat untuk merawat kulit berjerawat:

  1. Anti bakteri: isopropyl methyl phenol membantu melawan bakteri penyebab jerawat
  2. Acne care: Stearyl Glycyrrheatinate menyejukkan kemerahan pada kulit yang berjerawat
  3. Keratolytic: Sulfur dan Salicylic Acid membantu mengangkat sel kulit mati dan menjaga tekstur kulit
  4. Skin nutritions: Vitamin E & B6 sebagai antioksidan serta menjaga kesehatan dan kelembutan kulit.

Acnes Sealing Jell Review, Mentholatum Acnes Sealing Jell, Review obat jerawat
Another thing that I don't like about this product is.. the tip hole is too wide, makes it hard to control the amount of gel -_- Satu hal yang aku kurang suka adalah.. lubang tutupnya menurutku agak terlalu besar dan pas aku pencet seringnya gel yang keluar kebanyakan -_-

How to Use?
Take an adequette amount of Acnes Sealing Jell with your fingertip, dab it on pimpled area. Use it 1-3 times a day. Keluarkan Acnes Sealing Jell secukupnya pada ujung jari lalu oleskan pada daerah yang berjerawat.
Gunakan 1-3x sehari sesuai kebutuhan.

Acnes Sealing Jell Review, Mentholatum Acnes Sealing Jell, Review obat jerawat
please excuse my chapped nails XD I was about to remove them



Texture & Scent
It has soft texture, easy to absorb into skin and doesn't has annoying scent.
Teksturnya lembut, mudah terserap ke dalam kulit dan baunya juga tidak mengganggu.



Overall Thoughts
A while ago, I felt this product helped me to dries out pimples slightly faster, but apparently it takes up few days to see the result. In other words, this product doesn't work well on me. Though this product doesn't work really well on me, it doesn't mean the same with you. Since it has cheap price, I guess it's not hurt to try.

Beberapa saat yang lalu, aku merasa produk ini cukup bikin jerawat lebih cepat kering, tapi ternyata efeknya sampai berhari-hari dan pada akhirnya kurang bekerja secara maksimal. Mungkin di aku ngga terlalu ngefek, tapi bisa jadi di kulit kalian lebih berfungsi dengan baik. Berhubung harganya cukup murah, kurasa ngga ada salahnya mencoba.



Pros (+)
+ Quite cheap
+ Travel friendly
+ No weird scent or texture
+ Help to dries pimple slightly faster (not really significant)
+ Easy to find in nearest drugstore and huge supermarket

Cons (-)
- Quite hard to control the amount of the gel
- Doesn't work as fast as I expected before




How about you? Have you tried this product?
Thanks for reading and see you on my next post :)

4 comments:

  1. Want to follow each other via GFC, Google Plus, and Facebook??
    http://fashionwithfitness.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/FashionWithFitness

    ReplyDelete
  2. Nice review~
    Aku jg pernah pake ini, tapi ngga ada efek yang "wah" di aku, cm ngurangi redness aja.. ;_; utk hilangin jerawat lebih cepet shiseido acne remedy.

    ReplyDelete
  3. Aku jg pake ini vii tp not that helpful krna pgn dpt efek perubahan yg cepet, it causes redness to sometimes..
    Aku malah lbh cck pake wardah yg acne series. So amazed with the result loh.. untuk jerawat jd cpt kempes tp tinggal bekas nya aja and redness nya yg msh blm bsa diilangin..

    ReplyDelete
  4. @ditanyaan: kalo boleh tau beli shiseido acne remedy dimana ya

    ReplyDelete

I do appreciate every comment of yours :D
Thanks for visiting my blog! Enjoy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...