Wednesday, April 30, 2014

[Random] Bubzbeauty My Inspiration

Hello everyone! ^^ I can't believe tomorrow is May! *.*
And it's labor day.. so say hello to SHORT HOLIDAY! Tee-hee XD

Anyway, I can't hold myself to not post this one..
I just watched the latest vlog of my most inspirational youtube guru, Bubzbeauty.
I have been watched her video since 2011, following her footsteps, her cute relationship with Tim, got engaged, tied the knot and now she's pregnant :'D Oh my, I feel so happy for her!
taken from her IG

Bubzbeauty, a beauty guru who has Irish accent and currently live in Hongkong. Having a husband named Tim, doggies named Chubby and Domo. Her real name is Lindy Tsang ^___^

Sunday, April 27, 2014

Miracle Aesthetic Clinic Kertajaya Clinic Tour & Facial Treatment

Halo semua! :D Kalo di post sebelumnya aku sedikit bercerita tentang Miracle Aesthetic Clinic yang di Tunjungan Plaza (TP), Surabaya.. Kali ini, sesuai janjiku aku mau cerita tentang pengalamanku melakukan facial treatment di Miracle Aesthetic Clinic cabang Kertajaya ^___^

If you're an international readers and really want to read this post, please kindly click the "translate" button on my side bar :)

foto Miracle dari luar, di malam hari
Miracle Aesthetic Clinic ini punya 4 klinik di Surabaya, Miracle pusatnya di MH. Thamrin, tapi kali ini aku berkesempatan mencoba treatment di Miracle cabang Kertajaya, cabang Miracle yang paling baru dan tempatnya juga yang paling besarrr :D

Front office nya
Hari itu kami datang di Miracle sekitar jam 3 sore hari sabtu. Karena hari sabtu aku juga kerja sampe setengah hari, aku dateng di sana dengan outfit alakadarnya dan muka yang kucel abis >__<

Selain aku, juga ada bloggers lain yang ikutan treatment bareng aku lho ^.^
Keep reading if you're curious!

Saturday, April 26, 2014

Sky Soul Brown Contact Lens [review]

Hello ^-^ It's been a while since my last review.. hehe
Have you ever heard about a contact lens named Sky Soul? :D Few weeks ago, I was in urge to buy new contact lens (since my eyes are sensitive enough, I can't wear same lens more than 4 months) and the fastest way to obtain contact lens is.. buy it through nearest optic store :p

For me, that was also my first time to know the Sky Soul brand.
Packaging
Plain black box, with flowery accent. It also comes with free lens cases!
The contact lens is wrapped in blister packaging :)

Thursday, April 24, 2014

Sneak Peek: Miracle Aesthetic Clinic Tunjungan Plaza

Hello everyone :) On 2 April 2014, I got a chance to visit one of the famous aesthetic clinics in Indonesia, Miracle Aesthetic Clinic. I believe some of you have ever heard about this clinic, at least once :) I will show you the Miracle Aesthetic Clinic branch TP in this short post!

Miracle has some branches in Surabaya, including this clinic :)
Since it's established in a Mall, it has smaller place compared to other Miracle's clinic branches.
The location is so convenient :D

Saturday, April 19, 2014

Blogging: Kenapa Aku Nge-blog?

Halo halo :D Kali ini post dalam Bahasa Indonesia lagi ya.. Karena kurasa aku akan lebih mudah mengekspresikan perasaanku lewat bahasa ibu ^_^ For my International readers, please kindly click the translate button on my blog's side bar :*
Kali ini aku mau cerita panjang dan lebar mengenai sejarah blog ku, kenapa aku bikin blog dan gimana caranya sampe aku nyemplung di dunia blog :3 Keep reading if you curious!



Kenapa Aku Nge-Blog?
Sebelum menjelaskan alasan kenapa aku membuat blog, aku akan menceritakan asal muasal kisah mengarang dan menulisku ya, semoga kalian ngga ngantuk membacanya ^_^;; Sejujurnya aku udah hobi nulis sejak duduk di bangku sekolah dasar, tapi masih nulis coret-core di buku diary aja sih :D Khas cewe-cewe yang lahir tahun '90, mayoritas pasti pernah punya buku diary, ya ngga? *yakin seyakin-yakinnya*

Tuesday, April 15, 2014

First Date Makeup Tutorial ♥

Hello everyoneeeee :D
How's your day?
Today I'm gonna post another easy makeup tutorial ^___^
Hope you like it!

taken from my instagram: @shelvi0320
Keep reading if you want to know how to achieve this makeup look ^_^

Saturday, April 12, 2014

Blogging 101: English or First Language?

Hi everyone :D
I got so many good response in my first blogging tips post (#1 Follow Me Please?). Thank you! :)
Today I present to you, my 2nd post about Blogging Tips: "English or First Language?"

As a blogger, I also have encountered hard moments with English. I don't say that I'm expert in English, because I still do A LOT of grammatical mistakes everyday. When I started this blog, I also hesitated to choose which language I should use permanently for this blog. Well, finally I've chosen English, because English is an universal language and every people in this world supposedly know this language.

First Language means:
- (Linguistics) a person's native language
- The language learned by children and passed from one generation to the next
- The first language that you learn to speak


img credit

I believe most of you also have experienced same problem with me..
Which one we should choose? English or First Language?

Friday, April 11, 2014

Temukan Teman Barumu!

Hi guysss!  Hari ini aku mau bagi-bagi info yang kurasa bakal berguna bagi kalian ^^ Hehe. Akhir-akhir ini aku lagi sering-seringnya nyoba aplikasi sosial yang oke banget ;) Guess what?
Aplikasi baru itu namanya: BeeTalk, ada yang udah cobain? :D


BeeTalk ini adalah social apps yang termasuk baru banget di Indonesia. BeeTalk dikembangin di Singapore, udah lebih dulu dikenal di Thailand, Vietnam, dan Taiwan. Tagline / slogan dari BeeTalk adalah "Temukan Teman Barumu"
Singkat kata, BeeTalk ini adalah sarana untuk menemukan teman-teman baru untuk sekedar chat, seru-seruan dengan fitur-fitur yang ada, dan membangun pertemanan dengan teman-teman baru ;)
Asik banget karena aku juga bisa share makeup haul, makeup of the day dan bisa dapet feedback dari temen-temen baru di BeeTalk ^_^

Tampilan profile dan Buzz ku :)

(klik read more untuk baca lebih lanjut)

Tuesday, April 8, 2014

J-drama: Ama-chan あまちゃん [review]

I guess it's been a while since my last dorama (term for Japanese drama), I will share to you what's my current favorite dorama right now! ^.^ 
Well, you can tell from the title.. It's "Ama-chan" or あまちゃん

Title: Ama-chan あまちゃん
Starring by: Nounen Rena (Amano Aki),  Koizumi Kyoko (Amano Haruko), Miyamoto Nobuko (Amano Haruko), Koike Teppei (Adachi Hiroshi), Hashimoto Ai (Adachi Yui)
Number of episodes: 156
Running time: 15 minutes
Original channel: NHK
Original run: April 1, 2013 - September 28, 2013

Most Popular Posts of March!

Helloooo everybodyyyyy!
I forgot to post this summary, LOL.
Well, this is summary of my most popular posts during March 2014 ^_^/
Have you read them yet? :D

Review about the latest cushion series of Etude House


Review about my current Holy Grail serum!

Monday, April 7, 2014

Lulla Hair Ties - Dottie Orange [review]

Hello everyone! :) Have you heard about Lulla Hair Ties? Or you may call it Lulla Hair Bands ;)
Well, you might wonder what exactly this product is? 
If you haven't known about this hair ties, I'll introduce it for you~

Lulla is a multi-function knot hair ties :)
"Huh? Hair ties? What is the difference with other hair ties out here?"

Apa sih bedanya ikat rambutnya Lulla dengan ikat rambut biasa?
Lulla Hair Ties is an extraordinary hair ties / hair bands. You can use it as accessory (bracelet or armcandy) and of course to tie up your hair :) Time to say good bye to bad hair day, I guess?
Lulla Store sells this Hair Ties in sets, each set consist of 3-5 pieces of Lulla Hair Ties ^__^

Saturday, April 5, 2014

My 2nd Giveaway WINNERS

Hello my lovely readers~~!!
I know most of you have waiting for this announcement, don't you? :3
Finally I have found the winners for ya all!
Are you ready to see the winners list?

*jeng-jeng-jeng*

Wednesday, April 2, 2014

F&B: Kuapa Cocoa Chocolate Salon, SPAZIO Surabaya [review]

Siapa penyuka coklat? Sebagai orang yang ngga suka kopi, Kuapa Cocoa bisa dijadikan pilihan tempat nongkrong baru bagiku ^^ *sayang jarang ke Surabaya barat*
Sebelum membaca lebih lengkap, ada baiknya membaca artikel tentang Kuapa Cocoa di SINI

Cafe Name: Kuapa Cocoa
Location: Spazio Building, Surabaya
Opening Hours: 10 AM - 1 AM
Date of visit: 21 March 2014 @3 - 4 PM

Chocolate Salon? Hmmm sounds yummy *Q*
Mari kita lihat ke dalam.. coklat bisa di-salon-in macam apa sih di cafe ini?